پیاده سازی Navigation شرطی در Power BI
در این مطلب به بررسی نحوه پیاده سازی Navigation شرطی در Power BI می پردازیم. هدف از ایجاد Navigation ایجاد یک طریقه پیمایش بین صفحات داشبورد با ظاهر زیبا و کاربر پسند است. قبل تر مطالبی در مورد Navigation در وب سایت تحلیلگری منتشر شده که می توانید برای آشنایی بیشتر به آن ها مراجعه کنید.
در این مطلب با Conditional Navigation در Power BI آشنا خواهید شد. مثل همیشه از داده های موجود در پایگاه داده AdventureworksDW استفاده می کنیم. چند جدول از جمله جدول مشتری، کالا، زمان و فروش را در مدل بارگذاری می کنیم.
در روش هایی که قبل تر گفته شد، Navigation را با استفاده از Buttons پیاده سازی کردیم. در این مطلب روش دیگری را در پیش خواهیم گرفت. ابتدا چندین نمودار در صفحه ایجاد می کنیم. گزارش های مورد نظر ما در 3 صفحه ایجاد شده که دقیقا مشابه یکدیگرند.
فرض کنید می خواهیم هر کدام از این صفحات، اطلاعات یک گروه محصول را نمایش دهد. ما کلا 3 گروه محصول داریم. Bikes، Accessories و Clothing. همین نام ها را برای صفحات قرار می دهیم.
حال از تب Home بر روی Enter Data کلیک کنید. در پنجره باز شده نام صفحات را عینا وارد کنید، نام مورد نظر خود را بر روی ستون و جدول قرار دهید و در نهایت بر روی Load کلیک کنید تا این جدول در مدل بارگذاری شود.
این جدول به مدل شما اضافه خواهد شد، جدولی که قرار نیست رابطه ای با جداول دیگر داشته باشد. حال می توانید یک اسلایسر از این جدول ایجاد کنید.
از تنظیمات اسلایسر، آن را به حالت Single Select در آورید تا اجازه انتخاب بیش از یک گزینه را به کاربر ندهید.
پیشنهاد می کنم برای زیباتر شدن، حالت اسلایسر را از عمودی به افقی تغییر دهید. همچنین از تنظیمات اسلایسر Slicer Header را غیرفعال نمایید.
یک آیکن مناسب را از اینترنت دانلود کنید و از طریق برگه Insert بر روی image کلیک کنید و عکس را کنار اسلایسر قرار دهید.
بر روی عکس کلیک کنید و از تنظیمات عکس، Action را برای آن فعال نمایید.
در قسمت Destination بر روی Fx کلیک کنید. پنجره ای باز می شود. در قسمت Based On field نام ستونی که با استفاده از آن اسلایسر را ایجاد کرده اید وارد نمایید و در قسمت Summarization از First استفاده نمایید و در نهایت بر روی OK کلیک نمایید.
قسمت بالای صفحه را در تمامی صفحات کپی و پیست کنید. دقت کنید بعد از کپی کردن از شما سوال خواهد شد آیا تمایل به سینک کردن اسلایسر ها دارید که شما باید عدم تمایل خود را با کلیک بر روی گزینه Don’t Sync اعلام کنید.
حال از اسلایسر گزینه مورد نظر خود را انتخاب نموده و بر روی GO کلیک نمایید. به عکس متحرک زیر دقت نمایید.
مثل همیشه لازم به ذکر است، در محیط Power BI Desktop برای بهره گیری از عملکرد GO باید از کنترل + کلیک راست استفاده نمایید اما در محیط Power BI Report Server کلیک به تنهایی کافی است.
تنها یک نکته باقی است. با انتقال به هر یک از صفحات داده های موجود تغییری نمی کنند! دلیل واضح است. چون فیلتری انجام نمی شود. برای اصلاح این مشکل از بخش Filter Pane، باید برای هر صفحه فیلتر را مشخص نمایید.
به صورت زیر ستون گروه کالا را از جدول کالا در Filter On This Page قرار دهید و برای هر صفحه فیلتر مورد نظر را انتخاب نمایید. به تصویر زیر دقت نمایید.
در این مطلب با نحوه پیاده سازی Navigation شرطی در Power BI آشنا شدیم. نظرات خود را برای مطالب آینده با ما در میان بگذارید.
درباره حسین وثوقی
دانش آموخته مهندسی صنایع و مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، علاقه مند به تحلیل و ارائه راه حل برای مسائل و بهینه سازی راه حل ها هستم ...
نوشته های بیشتر از حسین وثوقیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
داده های نمونه و تمرینی برای یادگیری پاور بی آی | Power BI
310 بازدید
-
تنظیم مقدار پیش فرض اسلایسر تاریخ در Power BI
184 بازدید
-
دومین مسابقه بزرگ Power BI ایران
368 بازدید
-
نمونه پروژه داده های اقتصادی با Power BI
761 بازدید
-
نمونه پروژه قند مواد غذایی با Power BI
849 بازدید
-
اولین مسابقه طراحی داشبورد با Power BI
1.46k بازدید
You are the best and good luck.
ممنون از محبت شما
خیلی ممنونم از آموزش ها و مطالب خوب شما. من خیلی ازشون استفاده کردم. امیدوارم هرجا هستید موفق و پیروز باشید.
نظر لطف شماست. ممنون.