اولین مسابقه طراحی داشبورد با Power BI
مقدمهای بر اولین مسابقه Power BI
اولین مسابقه بزرگ طراحی داشبورد با نرم افزار Power BI در مرداد ماه سال 1403 برگزار خواهد شد. این مسابقه با هدف شناسایی استعدادها و نخبگان حوزه دیتا و Power BI و به مدت 2 هفته برگزار می شود. برای شرکت در این مسابقه نیازی به ثبت نام یا پرداخت هزینه نیست و فقط کافیست محتوای این صفحه را بطور کامل و با دقت مطالعه کنید و فایل نهایی طراحی خود را با فرمت pbix در مهلت مقرر به محل مشخص شده ارسال کنید.
معرفی Power BI
نرم افزار Power BI محصول شرکت مایکروسافت یک ابزار جامع برای تبدیل داده به اطلاعات می باشد. این نرم افزار شامل چهار قابلیت اصلی Power Query & M برای پاکسازی و تغییر فُرم داده ها، Data Model برای مدلسازی و تعریف رابطه های بین جداول، Visualization یا مصور سازی شامل امکانات و نمودارهای بسیار زیاد برای به تصویر کشیدن اطلاعات و DAX می باشد که زبان فرمول نویسی تحلیل داده است. برای یادگیری Power BI افزار نیاز است حداقل 80 ساعت مفید وقت صرف کنید و طی مدت زمان حداقل 4 ماهه به این نرم افزار تسلط اولیه و پایه پیدا کنید.
هدف از برگزاری مسابقه
هدف اصلی از برگزاری این مسابقه شناسایی استعدادها و معرفی آن ها به شرکت ها و سازمان های ایران، پیشرفت و یادگیری بیشتر و تولید نمونه کارهای حرفه ای برای آشنایی بیشتر کاربران با این نرم افزار و پردازش، تحلیل و نمایش اطلاعات کاربردی و واقعی کشورمان ایران و جهان به عموم کاربران و مدیران ایرانی می باشد.
شرایط و قوانین شرکت در مسابقه
1- در همین صفحه می توانید داده ها و نیازمندی های مسابقه مرداد ماه 1403 (اولین مسابقه Power BI ایران) را دانلود کنید و تا تاریخ مقرر برای ما به مقصد خواسته شده ارسال کنید.
2- دستکاری جداول منبع داده به هیچ عنوان مجاز نمی باشد.
3- فایل نهایی باید با فرمت PBIX و با استفاده از نسخه های سال 2023 به بعد Power BI طراحی شده باشد.
4- درصورتی که در پروژه خود از فونت خاصی استفاده می کنید باید فایل آن فونت را برای ما به همراه فایل نهایی ارسال کنید.
5- دریافت فایل نهایی شما فقط در آی دی تلگرام Pouriya_Baghdadi مجاز است و فایل های ارسال شده در سایر رسانه ها و مقاصد بررسی نخواهند شد.
6- دریافت فایل های شرکت کنندگان فقط تا ساعت 24 روز شنبه 20 مرداد ماه سال 1403 امکان پذیر است.
نحوه ثبت نام و شرکت در مسابقه
برای شرکت در مسابقه بزرگ Power BI نیازی به ثبت نام نیست، فقط کافیست فایل نهایی با فرمت pbix را به آی دی تلگرام Pouriya_Baghdadi تا تاریخ 20 مرداد ماه ارسال کنید.
جوایز و تقدیرها
1- جایزه نفر اول مبلغ 5 میلیون تومان (5.000.000 تومان) می باشد. همچنین نفر اول این فرصت را خواهد داشت تا در یکی از مسابقات آینده به عنوان داور در کنار ما حضور داشته باشد.
2- جایزه نفر دوم مبلغ 3 میلیون تومان (3.000.000 تومان) می باشد.
3- جایزه نفر سوم مبلغ 2 میلیون تومان (2.000.000 تومان) می باشد.
نحوه ارزیابی
فایل های دریافت شده در چهار بخش مختلف ارزیابی شده و توسط داوران سنجیده می شوند: 1- پاکسازی داده 2- مدلسازی داده 3- تحلیل و شاخص ها 4- گرفیک و مصور سازی. در نهایت یک نمره کلی هم توسط داوران به هر پروژه داده می شود. در پایان افرادی که بیشترین نمرات را تمام از داوران دریافت کرده باشند برنده خواهند بود. جزئیات نمره دهی و بازه ها و اعداد ارزیابی نزد ما محفوظ خواهد بود و فقط نمره نهایی منتشر می شود.
نمونه پروژه های Power BI در سایت مایکروسافت 1
نمونه پروژه های Power BI در سایت مایکروسافت 2
برخی از نمونه کارهای کاربران ایرانی
داوران مسابقه
1- خانم مینا کشتکار، مسئول BI بیمارستان کوثر شیراز، کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
2- خانم ژاله بهاری، کارشناس حسابداری مدیریت در کارگزاری آگاه، کارشناس ارشد آمار
3- آقای حسین وثوقی، مدیر پروژه های BI در شرکت همکاران سیستم، کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه تهران
4- آقای پوریا بغدادی، Data Analyst و مدیر گروه آموزشی تحلیلگری، کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه تهران
فایل های مسابقه
می توانید فایل های لازم و نیازمندی های پروژه را از این قسمت دانلود کنید.
دانلود دیتا و نیازمندی های مسابقهآخرین ویرایش: 11 مرداد 1403 ساعت 22
سوالات متداول
1- برای شرکت در مسابقه آیا نیاز است که از دانشجویان کلاس های گروه تحلیلگری باشیم؟ خیر، این مسابقه آزاد است.
2- کدام ورژن از نرم افزار Power BI برای شرکت در مسابقه مجاز است؟ تمام ورژن های نرم افزار Power BI از سال 2023 به بعد قابل قبول می باشد.
3- شرکت در مسابقه نیاز به احراز هویت دارد؟ خیر هر فایل که دریافت شود به نام فرد ارسال کننده در نظر گرفته خواهد شد.
4- ممکن است وقت نکنم تمام سوالات مسابقه را حل کنم، در این حالت می توانم در مسابقه شرکت کنم؟ بله، از آنجایی که مشخص نیست چه افرادی و با چه کیفیتی در مسابقه شرکت می کنند و با توجه به اینکه اکثر شرکت کنندگان شاغل هستند این احتمال وجود دارد که خیلی از شرکت کنندگان لزوماً تمام نیازمندی های خواسته شده را بطور کامل ارائه نکنند.
5- آیا شرکت در این مسابقه علاوه بر تسلط به نرم افزار Power BI نیاز به دانش تخصصی دیگری دارد؟ خیر، با اینکه دیتای پروژه مسابقه در زمینه بانکی و تا حدودی مالی می باشد اما کاملا ساده، واقعی، قابل درک و دارای توضیحات کافی می باشد و نیاز به دانش تخصصی ندارد.
نتایج
گزارش پایانی اولین مسابقهی Power BI ایران
در مرداد سال 1403 اولین مسابقهی بزرگ Power BI ایران با موضوع اموال و تسهیلات بانکی برگزار شد. در این مسابقه 55 نفر شرکت کردند که 35 نفر به مرحله نهایی و ارزیابی داوران راه پیدا کردند. در نهایت نفرات اول تا سوم بدین شرح اعلام می گردد:
- آقای ابوذر علیپور از تهران
- آقای امیر گل از تهران
- آقای علیرضا حسینزاده از شیراز
همچنین نفرات چهارم تا چهاردهم کارهای با کیفیت و نزدیک به نفرات برتر منتشر کرده بودند به اسامی ایشان به شرح ذیل میباشد:
- آقای احسان جعفری از تهران
- آقای نوید لطیفی از کرج
- خانم مریم محمدزاده از تهران
- آقای مهدی معافی از تهران
- آقای حسین مقسمی از تهران
- آقای محسن خیرآبادی از تهران
- خانم نگین حبیب زاده از تهران
- آقای علی صارمی کیا از کرج
- آقای سعید میرشاه ولدی از تهران
- یاسر الله بخشی از یزد
- خانم شهناز حاجی رضا از تهران
آمار کلی شرکت کنندگان
در تصویر زیر میتوانید آمار کلی شرکتکنندگان اولیه در مسابقه بزرگ Power BI، همراه با توزیع جغرافیایی و نسبت جنسیتی (سهم آقایان و خانمها) را مشاهده کنید.
آمار راهیافتگان به مرحله داوری
همچنین در تصویر زیر میتوانید آمار پذیرفته شدگان نهایی برای مرحلهی داوری مسابقه را همراه با توزیع جغرافیایی و نسبت جنسیتی (سهم آقایان و خانمها) را مشاهده کنید.
نمونه کارهای برتر
در ادامه می توانید نمونه کارهای برندگان اولین مسابقه Power BI را مشاهده کنید.
معرفی نفر اول
آقای ابوذر علیپور از تهران، لیسانس علوم کامپیوتر، دانشگاه شیخ بهائی، سال 1383
سابقهی 16 سال فعالیت در حوزهی نرمافزار، مدیر شعبه استقرار و پشتیبانی سامانههای نرمافزاری
عکس پروژه
لینک کار با پروژه
هدف از شرکت در مسابقه
هدف ایشان ایجاد داشبوردی پویا با سهولت دسترسی به قسمت های مختلف، به چالش کشیدن تواناییهای فردی در خصوص پیاده سازی داشبورد و مقایسه با سایر رقبا و در صورت امکان فعالیت در این حوزه بوده است.
چالشها و تجربیات
خواندن اطلاعات از فایل اکسل با شیتهای متفاوت زمانبر بود. همچنین، در ابتدا کار با اعداد بزرگ برایم دشوار بود و مپ کردن کاربریها نیز زمان زیادی از من گرفت.
معرفی نفر دوم
آقای امیر گل، مهندس هوا فضا، دانشگاه صنعتی شریف، سال 1386
10 سال سابقه در حوزهی تجهیزات پزشکی و دارویی، سرپرست تحلیل داده
عکس پروژه
لینک پروژه
هدف از شرکت در مسابقه
هدف ایشان از شرکت در مسابقه محک زدن توانایی تهیه داشبورد در سطوح بالاتر از محیط کار و مقایسه نمونه کار در جامعه آماری بزرگتر بوده است.
چالشها و تجربیات
مشکل یکسان نبودن نام شیت ها هنگام خواندن فایل های اکسل موجود در یک فولدر
تصمیم گیری در خصوص داده های اشتباه یا نامعتبر که به درستی ثبت نشده بودند
تمیز کردن داده های مربوط به کاربری اموال که فاقد چهارچوب مشخص بود
انتخاب و طراحی شاخصها با توجه به عدم آشنایی با صنعت بانکداری
معرفی نفر سوم
آقای علیرضا حسینزاده، مهندسی نرمافزار، دانشگاه پیام نور، سال 1391
15 سال سابقه کار در صنعت پشتیبانی پایانههای فروشگاهی بهپرداختملت (شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی) در سمت کارشناس کنترل اهداف عملیاتی
با توجه به مسئولیتم که ایجاد گزارشات مختلف در سازمان است ، موفق شدم با دریافت مجوزهای نرم افزاری و سخت افزاری از مدیران سازمان، طراحی داشبوردهایی مختلفی در سازمان را برعهده گرفتم. طراحی این فایل مسابقه، تجربه چهارمین داشبورد من بود.
عکس پروژه
لینک پروژه
هدف از شرکت در مسابقه
با توجه به علاقهمندی و تلاشی که در طول یکسال و نیم گذشته برای یادگیری و تسلط بر Power BI داشتهام، شرکت در این مسابقه برای من فرصتی بود تا مهارتها و دانستههای خود را در محیطی رقابتی و حرفهای محک بزنم. هدف من از شرکت در این مسابقه، نه تنها اثبات تواناییهایم بلکه یادگیری از دیگر شرکتکنندگان و بهبود مستمر در این حوزه بود.
این مسابقه اولین تجربه رقابتی من در زمینه Power BI بود و این که توانستم مقام سوم را کسب کنم، نه تنها برای من یک افتخار است بلکه نشاندهنده مسیر صحیحی است که در یادگیری و استفاده از این ابزار پیمودهام.
ارائه این نمونه کار در این مسابقه فرصتی بود تا نشان دهم که چگونه میتوانم از دادهها به صورت مؤثر برای ایجاد داشبوردهای کاربردی و تصمیمگیر استفاده کنم. این تجربه به من کمک کرد تا مهارتهای خود را به سطحی بالاتر برسانم و از آنها در محیط سازمانی که در آن مشغول به کار هستم، بهره ببرم .
چالشها و تجربیات
شرکت در این مسابقه برای من با چالشهای جدید و ارزشمندی همراه بود. یکی از اصلیترین چالشها، مدیریت زمان بود. محدودیت زمانی برای طراحی و ارائه داشبوردها باعث شد تا مهارتهای برنامهریزی و مدیریت پروژهام را بهبود دهم و بتوانم در مدت زمان محدود، بهترین نتیجه را ارائه کنم.
چالش دیگر، تحلیل دادهها و پیدا کردن راهحلهای خلاقانه بود. با توجه به دادههای مسابقه، نیاز داشتم تا به صورت عمیقتری به تحلیل آنها بپردازم و راهکارهایی را برای نمایش مؤثر دادهها پیدا کنم. این فرآیند باعث شد تا دید من نسبت به تحلیل دادهها و استفاده از ابزارهای Power BI گستردهتر شود.
همچنین، رقابت با دیگر شرکتکنندگان به من انگیزه داد تا خودم را در یک سطح بالاتر از همیشه به چالش بکشم.
در نهایت، این مسابقه به من کمک کرد تا اعتماد به نفس بیشتری در استفاده از Power BI پیدا کنم و از چالشهای پیش رو به عنوان فرصتهای یادگیری استفاده کنم.
درباره پوریا بغدادی
یادگیری و آموزش برای من فراتر از یک حرفه است. بدون ترس از این مسیر لذت می برم. بقیهاش مهم نیست. 💛
نوشته های بیشتر از پوریا بغدادیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
داده های نمونه و تمرینی برای یادگیری پاور بی آی | Power BI
513 بازدید
-
تنظیم مقدار پیش فرض اسلایسر تاریخ در Power BI
302 بازدید
-
دومین مسابقه بزرگ Power BI ایران
529 بازدید
-
نمونه پروژه داده های اقتصادی با Power BI
877 بازدید
-
نمونه پروژه قند مواد غذایی با Power BI
933 بازدید
-
همه چیز در باره اسلایسر Slicer در Power BI
909 بازدید
سلام