همه چیز در باره اسلایسر Slicer در Power BI
معرفی کامل Slicer و ویژگی های آن
این مطلب بروزرسانی خواهد شد.
در این مطلب آموزشی که به مرور زمان کامل تر نیز خواهد شد در مورد ویژوال Slicer اسلایسر در Power BI و ویژگی ها و نکات کاربردی آن صحبت شده است. این ابزار یکی از مهمترین قابلیت های فیلتر کردن داده ها و داشبوردهای Power BI است که می تواند در اختیار کاربر قرار گیرد.
Slicer چیست؟
در واقع Slicer یک ابزار بصری برای فیلتر کردن داده ها و صفحات داشبوردهای Power BI است که علیرغم ظاهر ساده و عنوان مشخصی که دارد قابلیت ها و تنظیمات جالب و کاربردی زیادی برای رسیدن به هدف در خود جای داده است و به مرور زمان تکمیل تر و بهتر می شود.
ابزارهای مشابه اسلایسر
تعامل Interaction
همانطور که می دانید نمودارهای یک صفحه گزارش Power BI با هم در تعامل هستند، یعنی هنگامی که روی یکی از نقاط داده ای نموداری کلیک می کنیم (Data Point) نمودارهای دیگر بر اساس مقدار کلیک شده فیلتر می شوند مگر اینکه در دیتامدل چنین ارتباطی تعریف نشده باشد و رابطه ها نقض شوند. اما بطور پیش فرض چنین قابلیتی وجود دارد که می توان جزئیات آن را نیز تنظیم کرد.
بخش فیلتر Filter Pane
پنجره Filter Pane هم گزینه های فیلتر متعددی دارد تا کاربر بتواند صفحات و نمودارها و یا حتی کل فایل گزارش را فیلتر کرده و تحت تاثیر قرار دهد. با اینکه این قسمت از نظر قدرت و تنوع و قابلیت ها بسیار عالی عمل می کند و حتی قابلیت های دادن دسترسی برای کاربران در آن قرار گرفته است اما به دلیل ظاهر نرم افزاری و غیربصری که دارد بعضا مورد اقبال عموم طراحان و استفاده کنندگان داشبوردها واقع نمی شود.
ویژوال های سفارشی Custom Visual
ویژوال Slicer یکی از ویژوال های داخل نرم افزار Power BI است. به این نوع ویژوال ها Native Visual گفته می شود در حالیکه نمونه های مشابه دیگری در سایت نمودارهای مایکروسافت برای آن پیدا میشود. یکی از نمونه های خوب Chiclet Slicer می باشد که البته با پیشرفت هایی که در خود Slicer ایجاد شد استفاده از این رقیب رفته رفته کمرنگ تر شده است اما هنوز هم به دلیل امکان افزودن تصویر به آن مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه قرار گیری Slicer در پروژه
بهتر است در صفحه خود یک فضای خالی مناسب داشته باشید و یا با کمک Shape ها و ایجاد فضای سفارشی Slicer Panel از این ویژوال استفاده کنید تا بابت استفاده از فیلتر های گوناگون فضای صفحه شما بیش از حد با اسلایسرها اشغال نشده و زشت نشود. به هرحال قرار است این ویژوال را در صفحه قرار دهیم و از امکانات آن استفاده کنیم پس روی آن در فهرست ویژوال ها کلیک می کنیم تا در صفحه قرار گیرد.
اتصال Slicer به داده ها
همانطور که مشاهده می کنید Slicer هم مانند تقریبا تمام ویژوال ها در بخش Add Data to your visual حداقل یک area دارد که می توانید از آن برای قرار دادن فیلد یا فیلد های مورد نظر استفاده کنید. به عنوان مثال اگر قرار است در اسلایسر کالا ها را نمایش دهید فیلد آن را در قسمت Field قرار می دهیم. لیست کالا ها نمایش داده شده و می توانیم با انتخاب هریک از آن ها صفحه را فیلتر کنیم.
تنظیمات ظاهری Slicer
طبق تصویر زیر قسمت دوم تنظیمات Slicer مربوط به Format می باشد. تمام تنظیمات نحوه نمایش Slicer در این بخش و در قالب دو زبانه ی Visual و General قرار داده شده است. این دو زبانه در تمام ویژوال ها وجود دارد و بخش اول آن یعنی Visual مربوط به تنظیمات و اجزاء اختصاصی هر ویژوال است و بخش General ویژگی های تقریبا مشترک بین اغلب ویژوال ها می باشد. به عنوان مثال تنظیمات Border و Size که در تمام نمودارها مشترک هستند در بخش General قرار دارند اما تنظیمات اقلام موجود در Slicer در قسمت Visual قرار گرفته است. این دسته بندی برای سادگی دسترسی می باشد.
نوع نمایش آیتم های Slicer
اولین و مهمترین ویژگی نمایشی اسلایسرها نحوه نمایش آیتم های داخل Slicer از نظر ظاهری می باشد. این گزینه حاوی سه حالت زیر می باشد:
Vertical List
نمایش لیستی آیتم ها با قابلیت تیک زدن و انتخاب کردن.
Tile
نمایش لیست آیتم ها به شکل کاشی کاری شده. (شبیه دکمه ها)
Dropdown
نمایش به شکل لیست کشویی
نحوه انتخاب آیتم ها
فارغ از اینکه اسلایسر ها چه ظاهری دارند نحوه انتخاب آیتم های داخل آن ها موضوع خیلی مهم و کاربردی می باشد چرا که Power BI یک نرم افزار تعاملی بوده و راحتی و هدفمند بودن گزینه های فیلتر بسیار حائز اهمیت است.
Single Select
با کمک این گزینه می توانیم اسلایسر را در حالتی قرار دهید که کاربر فقط بتواند یکی از آیتم های داخل آن را انتخاب کنید. نکته مهم این است که اگر یکی آیتم انتخاب شود دیگر امکان اینکه اسلایسر کلا در حالت Deselect All (عدم انتخاب کلی) قرار گیرد نخواهد بود.
Multi-select with CTRL
غیر فعال کردن این گزینه در زمان هایی که نیاز به انتخاب آیتم های متعددی می باشد (به ویژه در حالت نمایش در موبایل) به شدت کاربردی و مهم خواهد بود چرا که برای انتخاب چند گزینه بطور همزمان نیازی به گرفتن کلید کنترل (Ctrl) روی صفحه کلید نخواهد بود.
Show “Select All” option
گاهی ممکن است انتخاب تمام آیتم های Slicer با عدم انتخاب آن ها متفاوت باشد در چنین حالتی گزینه Select All مفید و کاربردی بوده و به انتخاب ها سرعت می بخشد.
پاکسازی تمام انتخاب ها
با کمک گزینه Clear Selections که البته با حرکت نشانگر Mouse روی اسلایسر آشکار می شود می توانید تمام انتخاب های فعال داخل اسلایسر را پاکسازی کنید.
تغییر فونت و سایز آیتم ها
در بخش Values در زبانه ی Visual می توانید فونت و سایز و رنگ و Padding و Style آیتم های اسلایرها را تنظیم کنیم. همه گزینه های یاد شده مشخص هستند فقط لازم است اضافه کنم که Padding مربوط به فاصله ی بین آیتم های داخل Slicer می باشد.
Border یا قاب آیتم ها
با استفاده از این گزینه تمام آیتم های نمودار از نظر قاب و تنظیمات آن فرمت بندی می شوند. شما می توانید Border ها را در چهار بخش یک آیتم بطور جداگانه فعال و غیرفعال کرده و رنگ و ضخامت آن ها را نیز تنظیم کنید. همچنین رنگ پس زمینه آن ها در قسمت Background قابل تغییر خواهد بود.
درباره پوریا بغدادی
یادگیری و آموزش برای من فراتر از یک حرفه است. بدون ترس از این مسیر لذت می برم. بقیهاش هم مهم نیست. 💛
نوشته های بیشتر از پوریا بغدادیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
داده های نمونه و تمرینی برای یادگیری پاور بی آی | Power BI
138 بازدید
-
تنظیم مقدار پیش فرض اسلایسر تاریخ در Power BI
111 بازدید
-
دومین مسابقه بزرگ Power BI ایران
238 بازدید
-
نمونه پروژه داده های اقتصادی با Power BI
645 بازدید
-
نمونه پروژه قند مواد غذایی با Power BI
732 بازدید
-
اولین مسابقه طراحی داشبورد با Power BI
1.26k بازدید