آموزش Power BI صفر تا سکو : قسمت دوم (اتصال به منابع داده در Power BI)
در این مطلب با قسمت دوم از سریال آموزش Power BI صفر تا سکو، در خدمت شما هستیم. در این قسمت نحوه اتصال به منابع داده در Power BI و قسمت های مختلف پاور بی آی را با هم بررسی می کنیم.
یکپارچه کردن داده های سازمان یکی از مهمترین کارهایی است که در خلال یک پروژه هوش تجاری انجام می شود. داده های سازمان در منابع داده ای متفاوت ذخیره شده اند. ممکن است قسمتی از داده های سازمان در اکسل، قسمتی در پایگاه داده SQL Server، قسمتی در پایگاه داده اوراکل و حتی قسمتی از داده ها در فرمت PDF ذخیره شده باشند.
یکی از مهمترین قابلیت های هر نرم افزار هوش تجاری اتصال به منابع داده ای متعدد و متنوع است. Power BI از این حیث در زمره قوی ترین نرم افزار های هوش تجاری قرار می گیرد، چرا که از منابع داده ای بسیار متنوعی پشتیبانی می کند.
اتصال به منبع داده، اولین گام از انجام یک پروژه بصری سازی داده است. البته قبل از آن باید Power BI را دانلود، نصب و راه اندازی کرده باشید. اگر هنوز این کار را انجام نداده اید لطفا قسمت اول سریال را مطالعه نمایید.
آموزش Power BI صفر تا سکو : قسمت اول (دانلود، نصب و راه اندازی پاوربی ای)
Power BI را باز کنید! با تصویر زیر روبرو خواهید شد. شما با یک بوم نقاشی! مواجه هستید که می توانید هنر خود را بر روی آن پیاده کنید. تمام گزارشات شما در این محل طراحی می شوند.
اتصال به منبع داده
پاور بی آی قابلیت اتصال به طیف گسترده ای از منابع داده را داراست. منابع داده ای مثل اکسل، SQL Server، اوراکل و حتی صفحات وب! برای این منظور مطابق تصویر Get Data را انتخاب نمایید تا منابع مختلف داده ای را که Power BI، از آن ها پشتیبانی می کند را مشاهده نمایید. با کلیک بر روی گزینه More می توانید منابع داده ای بیشتری مشاهده نمایید.
تصاویر زیر دسته بندی منابع داده را نشان می دهد. همان طور که مشاهده می نمایید در دسته File منابع داده ای متنوعی مثل اکسل، CSV، XML، JSON، PDF و اتصال به Folder پشتیبانی می شود.
در تصویر زیر دسته پایگاه داده را مشاهده می نمایید. اتصال به SQL Server، اکسس، اوراکل،IBM، MySQL و بسیاری زیادی از موارد دیگر توسط Power BI پشتیبانی می شود.
تصویر زیر قابلیت اتصال به منابع داده ای آنلاین را نمایش می دهد. Microsoft Exchange، SalesForce، Facebook، Google Analytics از جمله منابع آنلاینی هستند که پاور بی آی قابلیت اتصال به آنها را داراست.
و در نهایت بخش other که قابلیت اتصال به صفحات وب، Hadoop!، Spark، اسکریپت های R و پایتون را پشتیبانی می کند.
بارگذاری داده
حال می خواهیم به یک فایل اکسل متصل شویم. برای این منظور از Ge Data، مطابق تصویر اکسل را انتخاب می کنیم.
از سیستم خود فایل اکسل مورد نظرمان را انتخاب نموده، با تصویر زیر مواجه خواهید شد.
حال مطابق تصویر جدول مورد نظر خود را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب جدول، ستون های جدول به نمایش در می آید. گزینه Load را انتخاب نمایید تا داده ها در مدل بارگذاری شوند.
حال به معرفی بخش های مختلف Power BI می پردازیم. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، قسمت مشخص شده در تصویر که با نام Fields مشخص شده، لیست جداول و ستون های هر جدول را نمایش می دهد. قابلیت جستجو بالای این قسمت به شما کمک می کند تا هنگام کار با جداول به سرعت به ستون های مورد نظر خود دست یابید.قسمت Visualization که در تصویر زیر مشخص شده است، لیستی متنوع از انواع نمودارها و جداول را در اختیار شما قرار می دهد تا گزارش های خود را با آن ایجاد کنید. اگر حس می کنید این تعداد آن قدر ها هم زیاد نیست نگران نباشید! امکان استفاده از صد ها نمودار دیگر در Market Place وجود دارد که می توان به اقتضای نیاز از آن ها بهره برد.قسمت Report View که تصویر آن را در عکس زیر مشاهده می کنید، مانند یک بوم نقاشی امکان ایجاد نمودارها و گزارش های متنوع را به شما می دهد.
شما می توانید جداول خود را در قسمت Data View که در تصویر زیر آن را مشاهده می کنید، ببینید.
و درنهایت قسمت Relationship View که می توانید جداول و روابط خود را در آن مشاهده نمایید. البته در مدل های واقعی قطعا یک جدول وجود نخواهد داشت و با تعداد زیادی جدول روبرو هستیم.
حال با نحوه نصب و راه اندازی Power BI Desktop آشنا شدید، اتصال به منابع داده ای در Power BI را شناختید و با بخش های مختلف پاور بی آی آشنا شدید. در قسمت های بعد بیشتر با نحوه بصری سازه و ویژگی های Power BI آشنا خواهید شد. با قسمت های بعدی سریال آموزش Power BI با ما همراه باشید.
درباره حسین وثوقی
دانش آموخته مهندسی صنایع و مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، علاقه مند به تحلیل و ارائه راه حل برای مسائل و بهینه سازی راه حل ها هستم ...
نوشته های بیشتر از حسین وثوقیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
نمونه پروژه داده های اقتصادی با Power BI
429 بازدید
-
نمونه پروژه قند مواد غذایی با Power BI
542 بازدید
-
اولین مسابقه طراحی داشبورد با Power BI
1.04k بازدید
-
همه چیز در باره اسلایسر Slicer در Power BI
606 بازدید
-
دوره رایگان آموزش Power BI پاوربی آی
2.12k بازدید
-
پروژه مدیریت مواد اولیه و تولید با Power BI
5.73k بازدید
مرسی
منتظر قسمت سوم هستم
سپاس از مطالب زیباتون
ممنون از همراهیتون
[…] قسمت دوم آموزش Power BI […]
[…] قسمت دوم آموزش Power BI […]