سوالات متداول در مصاحبه های شغلی پاور بی آی (قسمت سوم)
آمادگی در مورد سوالات احتمالی مطرح شده در مصاحبه شغلی یک از مهمترین و مفیدترین کارهایی است که می توانید قبل از حضور در مصاحبه انجام دهید. در این مطلب سوالات متداول در مصاحبه های شغلی پاور بی آی که در سرتاسر جهان از مصاحبه شوندگان پرسیده شده است را بررسی خواهیم کرد. اگر شما نیز در مصاحبه ای شرکت نموه اید سوالات پرسیده شده را برای ما ارسال کنید.
سوال بیست و یکم: مهمترین مرجع شما برای مشاهده نمونه داشبورد چیست؟
Data Stories Gallery مجومه ی بسیار غنی از نمونه داشبورد هایی است که می تواند راهنمای کاربران در طراحی داشبورد باشد.
سوال بیست و دوم: کاربرد های زبان DAX چیست؟
DAX در ساخت Measure، ستون های محاسباتی (Calculated Column) و جداول محاسباتی (Calculated Table) کاربرد دارد.
سوال بیست و سوم: Power Query چیست و زبان مورد استفاده در آن کدام است؟
Power Query یک ابزار ETL است که به منظور جمع آوری، پالایش، تغییر شکل و تمیز کردن داده به کار می رود. زبان مورد استفاده در این ابزار M می باشد.
سوال بیست و چهارم: Bookmark چیست؟
Bookmark یک قابلیت بسیار مهم در Power BI است که به شما کمک می کند تا وضعیتی خاص از داشبورد را ذخیره کرده و در مواقع مورد نیاز آن را فراخوانی کنید. به طور مثال ما داشبورد را در وضعیت سال 1398 ذخیره می کنیم. می توانیم یک دکمه برای آن تعبیه کنیم که کاربر به محض کلیک کردن بر روی آن به وضعیت مورد نظر ما (1398) منتقل شود. همچنین بوک مارک قابلیت جا به جا شدن بین صفحات داشبورد را به کاربر می دهد.
سوال بیست و پنجم: آیا می توان چندین رابطه فعال بین 2 جدول داشت؟
خیر! اصولا در Power BI نمی توان بین دو جدول بیش از یک مسیر یکتا داشت. در مواقعی که Power BI متوجه این امر شود با خط چین کردن روابط از ابهام جلوگیری می کند. شما با دو بار کلیک بر روی هر رابطه می توانید وضعیت آن را به فعال یا غیر فعال تغییر دهید. باید بدانید که تمامی محاسبات از طریق مسیر فعال انجام می شوند.
سوال بیست و ششم: Incremental refresh چیست؟
ویژگی که کاربر را از بارگذاری تمامی داده های خود در هر Refresh بی نیاز می کند. در واقع با استفاده از این ویژگی با هر Refresh تنها داده های جدید به داده های قبلی اضافه می شوند و کاربر را از بارگذاری داده های گذشته بی نیاز می کند و عملکرد شما را بهبود می بخشد.
سوال بیست و هفتم: بهترین نحوه نمایش برای مقایسه عملکرد واقعی و هدف چیست؟
بهترین نحوه نمایش استفاده از انواع مختلف گیج (Gauge) در power BI است.
سوال بیست و هشتم: بهترین چارت برای نمایش درصد چیست؟
بهترین نحوه نمایش درصد استفاده از نمودار دایره ای (Pie Chart) در Power BI است.
سوال بیست و نهم: آیا امکان به روز رسانی خودکار داده ها در Power BI Desktop وجود دارد؟
در صورتی که از طریق Direct Query داده های خود را بارگذاری کرده باشید می توان زمان بندی تعریف نمود و داده ها را به صورت خودکار به روز رسانی کرد.
سوال سی ام: چگونه می توانید نام ماه ها را بر اساس شماره آن ها مرتب کنید؟
کافی است ستون ماه را انتخاب نموده و از طریق تب Modeling و از قسمت Sort By Column، ترتیب نمایش را بر روی ستون شماره ماه قرار دهیم. سپس درنمودار بر روی … کلیک کرده و نحوه مرتب سازی را بر اساس ستون ماه قرار می دهیم.
سوال سی و یکم: تفاوت Measure و Calculated Column چیست و موارد استفاده آن ها کدامند؟
ستون های محاسباتی در جدول ایجاد می شود و به ستونی از ستون های جدول اضافه می گردد. در واقع ستون محاسباتی به صورت فیزیکی به جدول موجود اضافه می گردد. به همین دلیل ایجاد ستون محاسباتی حتما و حتما باید در جدول مورد نظر صورت پذیرد.
اما برای ایجاد Measure اهمیتی ندارد که در کدام جدول ایجاد شود. به طور مثال ممکن است پس از ایجاد Measure، آن را در مشخصات جدول مشتریان ببینیم که اهمیتی ندارد و هر جایی می توانیم از آن استفاده کنیم.
measure به صورت فیزیکی فضایی در مدل اشغال نمی کند، این در حالی است که ستون محاسباتی اشغال فضا و رم را در پی خواهد داشت.
ستون محاسباتی ردیف به ردیف محاسبه شده و نتیجه آن در ردیف مربوط به خودش نمایش داده می شود اما مشاهده نتیجه یک Measure بدون ایجاد Context امکان پذیر نمی باشد.
اصولا در مواردی که می خواهیم مقادیر ایجاد شده را در فیلتر استفاده کنیم باید از ستون محاسباتی بهره برده و در موارد دیگر از Measure استفاده می کنیم. زیرا ایجاد بی مورد ستون های محاسباتی باعث افت در عملکرد خواهد شد.
سوال سی و دوم:بهترین روش برای گزارش گیری از تاریخ شمسی چیست؟
بهترین روش برای استفاده از تاریخ شمسی بارگذاری جدول Date Dimension در مدل است. اگر بخواهیم برای هر ویژگی از تاریخ به جدول Fact ستون اضافه کنیم با افت در عملکرد مواجه خواهیم شد. در نتیجه جدولی از ویژگی های تاریخ به مدل اضافه نموده و گزارش گیری بر اساس تاریخ شمسی را با استفاده از آن جدول انجام می دهیم.
سوال سی و سوم: اگر بخواهید دیدی کلی در مورد وضعیت داده های خود پیدا کنید از چه قابلیتی استفاده می کنید؟ محدودیت این روش چیست؟
قابلیت Data Profiling در Power Query این امکان را به شما می دهد تا دیدی کلی از وضعیت داده های خود به دست آورید. این قابلیت تعداد ردیف های دارای مقدار، بدون مقدار و دارای خطا را به شما نشان می دهد. همچنین تعداد مقادیر Distinct و Unique را به کاربر نمایش می دهد. همچنین هیستوگرامی از داده ها با این قابلیت قابل دستیابی است. این ویژگی برای داده های عددی، میانگین، انحراف معیار، کمترین مقدار و بیشترین مقدار را نمایش می دهد.
محدودیت این روش این است که اطلاعات آن تنها بر اساس 1000 ردیف اول داده است.
سوال سی و چهارم: چگونه می توان گزارش های Power BI را در اکسل تحلیل کرد؟
گاهی اوقات میخواهید از اکسل برای مشاهده و بررسی یک Dataset که در Power BI وجود دارد، استفاده کنید. با قابلیت “تحلیل در اکسل (Analyze in Excel)” میتوانید این کار را انجام دهید.
در این مطلب بخش دیگری از سوالات متداول در مصاحبه های شغلی پاور بی آی که در سرتاسر جهان از مصاحبه شوندگان پرسیده شده است را با هم بررسی کردیم. امیدواریم با صبر و حوصله مطلب را بررسی کرده و به جواب های کوتاه ارائه شده بسنده نکنید و با استفاده از لینک های ارائه شده و همچنین منابع دیگر به طور کامل در مورد هر سوال تحقیق و بررسی کنید.
درباره حسین وثوقی
دانش آموخته مهندسی صنایع و مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، علاقه مند به تحلیل و ارائه راه حل برای مسائل و بهینه سازی راه حل ها هستم ...
نوشته های بیشتر از حسین وثوقیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
نمونه پروژه داده های اقتصادی با Power BI
429 بازدید
-
نمونه پروژه قند مواد غذایی با Power BI
542 بازدید
-
اولین مسابقه طراحی داشبورد با Power BI
1.04k بازدید
-
همه چیز در باره اسلایسر Slicer در Power BI
606 بازدید
-
دوره رایگان آموزش Power BI پاوربی آی
2.12k بازدید
-
پروژه مدیریت مواد اولیه و تولید با Power BI
5.73k بازدید